Tarieven online incasso

Start een zaak voor slechts € 19,95

Van herinnering tot overdracht aan een deurwaarder, het gehele incassotraject van Payt kost je slechts € 19,95. Zonder bijkomende kosten, zonder verrassingen achteraf. Oh, misschien hebben we toch één verrassing achteraf: de wettelijke incassokosten, die mag je zelf behouden. Payt levert letterlijk geld op!

Incassokosten zelf houden? Hoe werkt dat?

Op het moment dat je een incassotraject start om het factuurbedrag van de schuldenaar te verkrijgen, mag je daarvoor wettelijke incassokosten in rekening brengen. Dat bedrag start met € 40,- en kan oplopen tot maximaal € 6.775,-. Een zaak van Payt kost u slechts € 19,95. Payt kan een lage prijs hanteren, doordat het gehele incassotraject is geautomatiseerd. De te claimen wettelijke incassokosten mag u daarom zelf houden.

Start een zaak!

Tarieven online incasso

De tarieven voor online incasso van Payt zijn ongeacht de hoogte van het te vorderen bedrag. Op die manier weet u waar u aan toe bent. Traditionele incassobureau’s werken vaak op basis van no cure, no pay. Doordat het incassobureau er veel aan gelegen is om het openstaande bedrag te innen, komt de klantrelatie direct onder druk te staan. Ook komen de incasso-opbrengsten niet ten gunste van de schuldeiser en is het maar de vraag of uw vordering met de zelfde aandacht wordt behandeld als een andere.

Bij het inschakelen van een traditioneel incassobureau moet u bovendien over een aantal zaken nadenken. Want wat zijn de kosten wanneer u een zaak tussentijds terugtrekt? Of wanneer u een (deel)betaling rechtstreeks op uw rekening ontvangt? En wat is de procedure wanneer uw klant niet de volledige incassokosten betaalt? Stel dat uw vordering betwist wordt?

Kwijtschelden voor het herstellen van de relatie met uw klant

Payt doorloopt het gehele minnelijke incassotraject voor een vaste prijs per zaak. Achteraf kunt u de wettelijke incassokosten zelf behouden of u kunt ervoor kiezen het bedrag kwijt te schelden ten gunste van de relatie met uw klant. Een aardig gebaar van uw kant, dat uw klant slechts de openstaande factuur en wellicht de kosten voor Payt hoeft te betalen. Daarnaast heeft u tijdens de incassoprocedure volledige inzage en kunt u desgewenst het incassotraject tussentijds pauzeren of stopzetten, omdat u bijvoorbeeld met uw klant een betalingsregeling heeft getroffen.

Lees meer over de voordelen van een online minnelijke incasso of

Start een incassotraject