Minnelijke incasso

U hebt meerdere herinneringen gestuurd, een aantal keren contact opgenomen en zelfs een pré-incassobrief gestuurd. Toch betaalt uw klant maar niet. De volgende stap zou een incassobureau zijn. Toch is dat vaak een onprettig idee. U komt tegenover, in plaats van naast uw klant te staan. Een minnelijk incassotraject bij een traditioneel incassobureau kost veel geld en als uw klant dan nog niet betaalt, draait u voor die kosten op.

Start een online incassotraject bij Payt

Payt zet de traditionele incassomarkt op zijn kop met online, geautomatiseerde minnelijke incasso. Bij Payt start u binnen één minuut een incassotraject. Tijdens de zogeheten ‘minnelijke incassofase’ wijst Payt uw klant op verschillende manieren en meerdere momenten op de openstaande vordering. De manier waarop? Dat bepaalt u zelf. Van elektronische en telefonische herinneringen met behulp van een sms of belrobot tot het bezorgen van een brief: bij Payt behoort het allemaal tot de mogelijkheden.

Incassokosten? Die mag u behouden

Het leuke van de incassodiensten van Payt is dat u kunt verdienen aan niet-betalende klanten. Klinkt gek, hè? Toch is dat het niet. U betaalt aan Payt een vast bedrag van €19,95 per incassotraject. De incassokosten die u mag rekenen aan uw klant voor deze minnelijke incasso zijn minstens €40,- met een maximum van €6.775,-. Zowel de incassokosten als de rentekosten zijn voor u op het moment dat de klant wel betaalt. Wilt u de relatie met uw klant herstellen? Dan kunt u er ook voor kiezen om de incassokosten kwijt te schelden. Uw klant móet wel van u gaan houden en in het vervolg aan zijn of haar betalingsverplichtingen voldoen!

Lees meer over de voordelen van een online minnelijke incasso of

Start een incassotraject

Controle op het incassotraject

Het bijzondere van een minnelijke incasso van Payt is dat u de volledige controle behoudt, ondanks dat alles geautomatiseerd verloopt. Belt de klant u tussentijds met belofte op beterschap? Dan kunt het incassotraject (tijdelijk) stopzetten. Komt de klant ook deze afspraak niet na, dan kunt u het incassotraject met één druk op de knop weer vervolgen.

Net als bij een traditioneel incassotraject, is het online incassotraject van Payt gewoon rechtsgeldig. Dat betekent dat u na een minnelijke incasso kunt overgaan op een gerechtelijke incasso.

Start een incassotraject of lees meer over het online incassotraject van Payt.