Gerechtelijke incasso

Van minnelijk incassotraject naar gerechtelijk incassotraject

Op het moment dat u een zaak start met Payt, dan zoeken wij geautomatiseerd, op verschillende manieren en op meerdere tijdstippen contact met uw klant / schuldenaar. Dat betekent dat we brieven versturen, sms-berichten zenden en zelfs een belrobot naar uw klant laten bellen. Dit traject heeft een vast tijdsbestek van 30 dagen. Mocht de openstaande vordering na deze 30 dagen nog niet betaald zijn, dan kunt u ervoor kiezen een gerechtelijk incassotraject te starten. Dit traject wordt niet uitgevoerd door Payt. Wel werken we samen met verschillende landelijk opererende gerechtsdeurwaarders en advocaten.

Gerechtelijke incasso Payt

Een gerechtelijke incasso houdt in dat er een deurwaarder of advocaat wordt ingezet voor het innen van het openstaande bedrag. De deurwaarder is bevoegd om namens de wet, personen of bedrijven te dagvaarden voor de rechter, akten op te maken, juridische stukken te betekenen en vonnissen ten uitvoer te leggen. Een hele mond vol, maar wat betekent dit nu precies voor u?

Een deurwaarder doet, vooruitlopend op een gerechtelijk traject, een verhaalsonderzoek. Met behulp van dit verhaalsonderzoek krijgt u inzicht in de kansen op succes bij een gerechtelijk incassotraject. Met andere woorden; of de schuldenaar de mogelijkheid heeft om aan de betaling te kunnen voldoen. Geeft de gerechtsdeurwaarder een positief oordeel, dan kunt u moeiteloos een gerechtelijk incassotraject starten. De kosten van het traject zijn afhankelijk van de hoofdsom en worden altijd vooraf gecommuniceerd. U bepaalt helemaal zelf of u wel of geen gerechtelijke stappen gaat ondernemen.

Inschakelen deurwaarder of advocaat

Payt heeft samenwerkingen met landelijk opererende deurwaarders en advocaten, zoals De Schout Gerechtsdeurwaarders, Groenendaal en van Krijl Gerechtsdeurwaarders en Van Arkel Gerechtsdeurwaarders. Ook MICTA Advocaten is aangesloten als partner. Op het moment dat het minnelijk incassotraject is afgerond, kunt u ervoor kiezen om via Payt automatisch een deurwaarder of advocaat in te schakelen. Dit doet u met één klik op de knop, in de online omgeving van Payt. Liever zelf een deurwaarder of advocaat uitkiezen? Ook dat is mogelijk. In dat geval kunt u het dossier van het minnelijk incassotraject gemakkelijk downloaden uit uw digitale omgeving van Payt. Lees meer over het online minnelijk incassotraject van Payt of;

Start een incassotraject
 

Unknown-4

 

Schermafbeelding 2016-06-21 om 15.08.55

 

 

De-Schout-logo
van-arkel